Share
Voorvertoning
Huidige manier van werken, subsidietrajecten op scholen, tips voor een goede voorbereiding van de toetsweek, nieuwe trainingen én meer!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwe ronde, nieuwe kansen...
Allereerst: gelukkig nieuwjaar! Hopelijk wordt 2021 (uiteindelijk) een gezonder, gezelliger en stabieler jaar voor iedereen!
2020 bracht ons team veel uitdagingen, maar we zijn enorm trots op wat we afgelopen jaar voor elkaar kregen: aanbieden van online begeleiding, ontwikkelen van een online leeromgeving en het geven van extra begeleiding op scholen. Op naar een jaar met nieuwe uitdagingen!
Subsidietrajecten, tips om zelf lesmateriaal te ontwerpen en nieuwe trainingen.
In deze editie geven we een update over ons subsidietraject op verschillende scholen en delen we handige tips voor het ontwerpen van eigen lesmateriaal. Ook brengen we jullie graag op de hoogte van onze waardevolle oudertrainingen voor ouders die vastlopen in de opvoeding en onze training Agogisch Boksen voor tieners. Lees snel verder!

Corona update: wij zijn geopend!
Helaas zit heel Nederland weer in een lockdown. Gelukkig mogen wij geopend blijven, zodat de zorg voor onze kinderen gewoon door kan gaan. Een bezoek aan de praktijk is echter niet altijd mogelijk, door bijvoorbeeld gezondheidsklachten binnen het gezin of het ontbreken van een oppashulp voor je andere kinderen. Wij denken graag met je mee! Sinds maart is ook online behandelen mogelijk. Zo behandelen we jouw hulpvraag waar en wanneer je wilt. Lees hier meer over de voordelen en mogelijkheden van online behandelen bij Praktijk Schoone.

Subsidieprojecten op scholen
Veel scholen zetten momenteel overheidssubsidies in om kinderen, die tijdens de Coronaperiode een achterstand opliepen, een extra zetje te geven. Basisscholen de Klimroos, De Wingerd en Ziezo ondersteunen wij van november tot mei hierbij op het gebied van spelling, taal en rekenen. Een deel van ons team is daar enthousiast aan de slag om spelenderwijs achterstanden te verminderen bij leerlingen. Tijdens de lockdown zetten we dit online voort. Helaas kon de eerste 'Bootcamp' voor deze kinderen in de kerstvakantie niet doorgaan door alle maatregelen. We gaan de volgende periode hoopvol tegemoet!
7 tips voor een goede voorbereiding op de toetsweek
Bij de meeste middelbare scholen staat er na de lockdown een toetsweek op het programma. Bereidt jouw kind zich hier goed op voor? Of kan hij/zij nog wel tips gebruiken? In onze blog lees je hoe je in 7 stappen goede voorbereidingen treft voor een toetsweek (of drukke periode). Deel deze link dus snel met je puber. Succes!!
Meer hulp nodig bij het effectiever en zelfstandiger aanpakken van huiswerk? Neem eens een kijkje in onze huiswerkklas!

Nationale Voorleesdagen: Top 10 prentenboeken
Op 20 januari starten de Nationale Voorleesdagen weer. Momenteel is voorlezen extra fijn; een mooi moment om samen met je leerling, kind of kleinkind door te brengen.
Daarom delen wij vandaag de Prentenboek Top 10 van 2021 (door een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen gekozen). Veel voorleesplezier!


Nieuw: Agogisch boksen (vanaf 10 jaar)
Zit je kind niet lekker in zijn vel? Tijdens de nieuwe training Agogisch Boksen wordt tijdens boksoefeningen en andere sportieve activiteiten onderzocht waar bepaald gedrag of bepaalde gedachtes van jouw kind vandaan komen. Er wordt daarna een plan gemaakt om die (niet helpende) patronen op een actieve manier te doorbreken, zodat jouw kind leert om bijvoorbeeld grenzen aan te geven of angsten te overwinnen. Meer info? Klik hier.
Taalontwikkelingsstoornis (TOS) herkennen
Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (ook wel TOS genoemd) hebben moeite om zich te ontwikkelen op het gebied van taal. Ze vinden het bijvoorbeeld lastig om woorden en klanken te onthouden.
Hoe herken je als ouder een taalontwikkelingsstoornis en waar moet je op letten bij je kind? Op de website van Gezondheidsplein vind je een duidelijke animatie hierover. Check hier de video.
Nieuw: oudertraining Geweldloos Verzet
Vertoont jouw kind gewelddadig, risicovol en/of zelfbepalend gedrag en vind je het lastig hiermee om te gaan? Wil je weer controle over het ouderlijk gezag? De training Geweldloos Verzet is een mooi hulpmiddel waarmee je weer grip op de opvoeding van je kind krijgt.
Voor ouder(s)/opvoeder(s) van kinderen vanaf ongeveer 10 jaar (afhankelijk van het kind).
Meer info over de oudertraining Geweldloos Verzet vind je hier.


Nieuw: ouder-kind training OKI-B (tot 10 jaar)
Vind je dat de opvoeding van jouw kind moeizaam verloopt? Vaak is dat van invloed op de relatie met je kind. Gevoelens als boosheid, spanning of verdriet spelen dan regelmatig een rol. Onze ouder-kind training OKI-B helpt om weer plezier met elkaar te hebben! Spelenderwijs leer je jouw kind beter te begrijpen en de opvoeding hier zo goed mogelijk op aan te sluiten. Voor ouder(s)/opvoeder(s) van kinderen tot ongeveer 10 jaar (afhankelijk van het kind). Meer info over ons OKI-B behandelprogramma vind je hier.
 
 
 
Huidige werkwijze betreft Corona
Wij werken momenteel natuurlijk volgens de richtlijnen vanuit het RIVM.
Om drukte te vermijden vinden behandelingen daarom nog steeds zowel online als op de praktijk plaats.
Check hier ons filmpje over onze huidige manier van werken.

Heeft je kind gezondheidsklachten en twijfel je of de behandeling door kan gaan?
Check de beslisboom!
Beslisboom 0 tot 12 jaar: klik hier
Beslisboom 12+: Klik hier

Email Marketing door ActiveCampaign